Početna / Vesti / Rumunska delegacija u Nišavskom upravnom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U velikoj sali Nišavskog upravnog okruga, 10. maja 2018. godine održan je radni sastanak  sa delom tima za pisanje i vođenje projekata IPA programa prekogranične saradnje iz Rumunije. Ideja tima je bila przentacija mogućnosti korišćenja bespovratnih sredstava direktnim apliciranjem u Briselu, jer se unazad, pokazalo da Rumuni imaju dobru platformu kod pisanja i obezbeđivanja realizacije projekata. Ovom sastanku su prisustvovali i načelnici Pirotskog i Topličkog upravnog okruga sa svojim predstavnicima iz lokalnih samouprava.

Inicijalni sastanak je prošo u dobroj atmosferi i sa konkretnim pitanjima i odgovorima, kao i specifičnostima oko apliciranja i mogućnosti za isto, s obzirom da smo mi teritorijalno opredeljeni ka Bugarskoj a ne prema Rumuniji.

Takođe je ponuđena i opcija bratimljenja gradova sa obe strane što bi u mnogome ubrzalo i sigurnije rešilo pitanje odobravanja novčanih sredstava za projekte od obostranog interesa.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE