Почетна / Вести / Укључити се у европске трендове селектовања и прераде отпада

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас се у  Скупштини града Пирота разговарало о теми “Проблем селектовања, одлагања и прераде отпада у зелену енергију“. О овој теми говорили су представници пољске фирме Equipo Balkan d.o.o. која има своје представништво у Београду. Скупу су присуствовали представници управе града, начелница Пиротског округа, Драгана Тончић, Регионалне санитарне депоније, школа и невладиног сектора.

Заменик градоначелника Пирота, Видојко Панајотовић, каже да су нова сазнања из области управљања отпадом драгоцена поготово што Пирот има савремену депонију за одлагање отпада.

Представник пољске Компаније, Србислав Петковић, каже да је један од циљева размена искустава из области управљања отпадом, али и упознавање са начином и могућностима аплицирања за финансијска средства код европских фондова.

Небојша Иванов, директор Регионалне санитарне депоније каже да је Пирот на добром путу да се прикључи савременом начину управљања,односно, селектовања отпада. Скупови овакве врсте су од великог значаја за размену искустава и примену савремених достигнућа у пракси.

Вест преузета са портала Плус Онлајн

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE