Početna / Vesti / Uključiti se u evropske trendove selektovanja i prerade otpada

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Danas se u  Skupštini grada Pirota razgovaralo o temi „Problem selektovanja, odlaganja i prerade otpada u zelenu energiju„. O ovoj temi govorili su predstavnici poljske firme Equipo Balkan d.o.o. koja ima svoje predstavništvo u Beogradu. Skupu su prisustvovali predstavnici uprave grada, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, Regionalne sanitarne deponije, škola i nevladinog sektora.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović, kaže da su nova saznanja iz oblasti upravljanja otpadom dragocena pogotovo što Pirot ima savremenu deponiju za odlaganje otpada.

Predstavnik poljske Kompanije, Srbislav Petković, kaže da je jedan od ciljeva razmena iskustava iz oblasti upravljanja otpadom, ali i upoznavanje sa načinom i mogućnostima apliciranja za finansijska sredstva kod evropskih fondova.

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne sanitarne deponije kaže da je Pirot na dobrom putu da se priključi savremenom načinu upravljanja,odnosno, selektovanja otpada. Skupovi ovakve vrste su od velikog značaja za razmenu iskustava i primenu savremenih dostignuća u praksi.

Vest preuzeta sa portala Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE