Почетна / Вести / БАТ донирао вредну опрему за радно оспособљавање особа са инвалидитетом

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Компанија British American Tobacco (БАТ), највећи британски инвеститор у Србији, на иницијативу Уговорне окружне привредне коморе Пирот (УОПКП), донирао је предузећу „Пиротекс Трико“ која се бави интеграцијом особа са инвалидитетом у четири општине Пиротског округа, интерактивну таблу – iBoard, за опремање кабинета намењеног спровођењу професионалне рехабилитације и радног оспособљавања ових лица. Донацију су уручили Драган Пенезић, Менаџер за односе са државним органима и Милан Бјелановић, Менаџер за људске ресурсе у компанији БАТ.

Том приликом је свечано отворен и Центар за обуке за професионалну рехабилитацију и радно оспособљавање особа са инвалидитетом у просторијама предузећа „Пиротекс трико“, а директорка Марија Симоновић Милошевић уручила је захвалнице представницима БАТ за вредну донацију и председнику УОПКП, др Драгану Костићу, за подршку овој акцији на локалном нивоу.

– Ради се о вредној технолошкој опреми коју је компанија British American Tobacco обезбедила како би једином предузећу које се бави овом врстом оспособљавања инвалидних лица на територији читавог округа омогућила извођење теоријске и практичне наставе у циљу преквалификације, доквалификације и социјалне интеграције инвалидних лица.

– Изузетно нам је драго што смо на овај начин допринели унапређењу инклузије особа са инвалидитетом, њиховог запошљавања и професионалног развоја, јер је то битан корак ка општем друштвеном, културном и економском развоју. Ангажовање у њиховој социјализацији у свим областима живота, као и стимулисање укључивања на тржиште рада задатак је и нас, друштвено одговорних компанија. Зато ће компанија БАТ и убудуће наставити да помаже како појединцима, тако и предузећима кроз пројекте усмерене на подизање свести о значају друштвене одговорности, као и јачању капацитета локалних заједница и друштва у целини, изјавио је Драган Пенезић, менаџер за односе са државним органима.

Предузеће „Пиротекс Трико“ има 30 запослених од којих су 70 одсто лица са инвалидитетом и једина је компанија акредитована од надлежних институција на територији Пиротског округа која се бави професионалном рехабилитацијом и запошљавањем особа са инвалидитетом.

Овом догађају је присуствовала и Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE