Почетна / Вести / Седница окружног штаба за ванредне ситуације

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - vanredne situacije - ванредне ситуације - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У просторијама  Пиротског управног округа је 09. марта 2018. одржана редовна седница окружног штаба за ванредне ситуације. Седницом је председавала начелница ПУО, Драгана Тончић, као командант окружног штаба за ванредне ситуације, а на седници су били присутни редовни чланови штаба, као и гости, представник Коридора, господин Милан Ђурић и директор ХЕ Пирот, господин Љубомир Стојановић. Они су присуствовали седници на иницијативу градског и општинских штабова, а због континуитета сарадње која је започета, као и извештаја о тренутном стању са позиција њиховог делокруга рада.

Дневни ред се састојао од две тачке и то:

  1. Стање у Пиротском управном округу након снежних падавина и топљења снежног покривача (предузете мере, настала штета, критичне локације…)
  2. Разно

Извештај о стању на терену дали су представници локалних самоуправа, као и представници дома здравља и завода за јавно здравље. Уз максимално укључење јавних предузећа са пуним капацитетима у механизацији и људству избегнуте су веће последице по локално становништво и несметано функционосање виталних параметара. Стална координација свих субјеката укључених у рад окружног штаба, као и мониторинг на терену дали су позитивне резултате у смислу превентивних дејстава у којима је штета сведена на минимум.

Путни правци који су били у прекид, што због изливања река, што због одрона, санирани су, а пропусни канали су машинским чишћењем ослобођени од велике количине ђубрета које је у исте бацано. Упућен је апел грађанству да поведе рачуна када су у питању веће катастрофе  и не користи канале као депоније.

Због замућења изворишта, пијаћа вода није за употребу у делу града Пирота, Тијабари, као и у селима Барје Чифлик и Бело поље, као и у општини Бела Паланка. За сва места обезбеђене су цистерне са пијаћом водом. У предходном периоду када је дошло до повећања нивоа воде у речним сливовима нису ангажоване ватрогасне и спасилачке јединице.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE