Почетна / Вести / Светски дан деце оболеле од рака

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - NURDOR - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пиротски управни округ -

Сваке године, 15. фебруар се свуда у Свету обележава као светски дан деце оболеле од карцинома. И ове године, Пирот је био место окупљања и подсећања на оболеле малишане. У више од 40 градова у Србији одржани су хуманитарни скупови. Како је отворено ново онколошко дечије одељење у клиничком центру у Нишу, следећи корак је куповина и опремање одељења неопходном опремом како би нашим најмлађим члановима друштва у највећој и најтежој животној борби пружили максимум.

Слањем СМС поруке на 1150 обезбеђујемо симболичан  допринос за куповину опреме. То је оно најмање што свако од нас може да учини да ови мали људи достојанствено воде своју борбу. Свакодневно суочавање са различитим проблемима, од друштвене стигме и психолошких проблема, до немогућности да за време лечења буду уз своју децу због различитих законских ограничења, доводи до питања да ли ми као део овог друштва можемо на неки начин помоћи.

Организација НУРДОР нас позива да се сетимо оболелих малишана и осталих дана у години, да будемо подршка и ослонац, како би статистика излечених малишана била сто посто у корист оздрављења!

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE