Почетна / Вести / Сајам пиротске пеглане кобасице

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - пеглана кобасица - Пирот - Пиротски управни округ -

Протекли викенд је у Пироту био у знаку пеглане кобасице, ове године по шести пут, у организацији Туристичке организације Пирот. Пиротска пеглана кобасица само је један у низу брендова, поред чувеног пиротског јагњета, качкаваљ, ћилима… Како је од 2013. године организован први Сајам пиротске пеглане кобасице, заштићен је овај локални специјалитет.

Најквалитетније месо, без примеса, само са зачинима, белим луком и љутом паприком, сушено на природном ваздуху, уз свакодневно „пеглање“, представља на далеко чувену пеглану кобасицу.

Велики број посетиоца, како из земље, и овога пута, организовано и у сопственој режији дошло је из суседне Бугарске. И овај производ уврстио се у чуваре традиције, који су за сваког веома битни јер се тако препознајемо, како у земљи, тако и у иностранству. Оно што траје годинама, треба чувати, заштитити и неговати.

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић је по устаљеној пракси и ове године била у улози домаћина својим колегама из суседних округа. На Савин дан, Пирот су посетили и уприличили ову манифестацију начелница Нишавског управног округа и начелник Топличког управног округа са сарадницима.

По обиласку манифестације, начелници су имали прилику да разговарају са министром пољопривреде, господином Браниславом Недимовићем, који је и отворио Сајам, као и директором РГЗ-а, Борком Драшковићем.

Изузетна организација, велика посећеност, уз све на време предузете превентивне мере од стране републичких инспекцијских служби, само су подстицај за наредне године и нове сајмове.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE