Почетна / Вести / Новогодишњи и божићни пријем у Генералштабу Војске Србије

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пиротски управни округ -

Пријем министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, поводом новогодишњих и божићних празника, одржан је 11. јануара 2018. у Дому Гарде на Топчидеру.

Том приликом, домаћин свечаности изасланик председника Републике Србије и министар одбране честитао је присутнима новогодишње и божићне празнике и пожелео годину која ће бити вредна понављања. Година иза нас је била година у којој је Војска Србије показала своју снагу, организованост и врлину. Војска Србије је била ту, чувала је наш мир, наш начин живота и нашу сигурност и стабилност, и када је било најтеже у тренуцима мигрантске кризе и када је требало бранити земљу од елементарних непогода – Војска Србије је била ту. Војска Србије као чувар наше традиције, као чувар највиших вредности, као чувар слободе. Војска Србије постоји због чувања слободе, због права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, да пише својим писмом, да мисли својом главом. Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш оваква каква Војска Србије и јесте и каква ће тек да буде, јесте гарант мира, слободе, независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи нас ионако сами препознају и пронађу и без наше жеље и воље, рекао је министар одбране.

Свечаности су присуствовали високи државни представници, представници верских заједница, начелници управних округа, представници локалних самоуправа, војни и дипломатски представници, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројне личности из јавног живота.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE