Почетна / Вести / Ружић са начелницима округа у Ужицу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Branko Ružić - Dragana Tončić - MDULS - ministar - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave - načelnik - Pirotski upravni okrug - Užice - Бранко Ружић - Драгана Тончић - МДУЛС - министар - Министарство државне управе и локалне самоуправе - начелник - Пиротски управни округ - Ужице -

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић боравио је данас у Ужицу, где је на састанку са начелницима управних округа рекао да ће део проблема са којима се у свакодневном раду суочавају инспекцијске службе бити решени почетком наредне године.

„Проблеми су мањак кадра, старосна доб преко 55 година и природни одлив инспектора. Упутићемо предлог Влади Србије за повећање броја инспектора и повећање техничке опремљености служби, како би се побољшао њихов рад и ефикасност“, рекао је Ружић и истакао да ће се системски приступити решавању ових проблема. Министар је рекао да је намера да се управо у ове послове више укључе начелници округа, јер они, као представници средњег нивоа власти имају увид и додатна су спона између локалних самоуправа и Министарства. Ружић је указао да у неким управним окрузима ради само по један здравствени и санитарни инспектор, који имају велику одговорност јер брину о здрављу грађана и то се, казао је, мора мењати. Ружић је рекао да је намера Министарства да се начелници округа на прави начин ставе у функцију реформе јавне управе,као и да се побољша њихов статус који није на завидном нивоу од 2001. године, како у територијалној организацији, тако и у политичком смислу. Министар је нагласио и да је у циљу ефикаснијег рада Координациона комисија за инспекцијске службе потписала споразум са прекршајним судовима, што ће, како је рекао, олакшати да пријаве које инспектори пишу буду ажурне, да не застаревају и да производе правно дејство. Током посете Ужицу министар се састао и са начелницима управних округа са Косова и Метохије са којима је разматрао актуелна питања.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE