Почетна / Вести / Обележавање рада Историјског архива у Пироту

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Istorijski arhiv u Pirotu - Pirot - Pirotski upravni okrug - Историјски архив у Пироту - Пирот - Пиротски управни округ -

У галерији „Чедомир Крстић“, синоћ је обележена 61. година постојања и рада Историјског архива у Пироту пригодном изложбеном поставком под називом „Вишестраначки избори у Пироту од 1990 – 2000. године“ аутора Миљана Манића.

На изложби су приказани за тадашње време актуелни плакати настали током политичких кампања. Период узет за поставку је период највећих торбуленција, период завршетка двадесетог века, са најупечатњивијим сценама. У годинама приказаним на плакатима почињао је вишестраначки систем у нашој земљи, што је уједно и добро подсећање за старије генерације, а увођење у историју младих нараштаја који су се у то време рађали. Ентузијазам за постизање политичког успех био је евидентан.

Директорка Историјског архива Ивана Костадиновић отворила је изложбу уз подсећање да је сво културно и историјско наслеђе Пиротског округа у депоима архива, чувајући нашу прошлост од заборава, са нагласком да ће ово бити пример добре праксе да се Пироћанци повремено, новим изложбеним поставкама подсећају на прошлост која обележава поједина раздобља.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE