Početna / Vesti / Obeležavanje rada Istorijskog arhiva u Pirotu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Istorijski arhiv u Pirotu - Pirot - Pirotski upravni okrug - Istorijski arhiv u Pirotu - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U galeriji „Čedomir Krstić“, sinoć je obeležena 61. godina postojanja i rada Istorijskog arhiva u Pirotu prigodnom izložbenom postavkom pod nazivom „Višestranački izbori u Pirotu od 1990 – 2000. godine“ autora Miljana Manića.

Na izložbi su prikazani za tadašnje vreme aktuelni plakati nastali tokom političkih kampanja. Period uzet za postavku je period najvećih torbulencija, period završetka dvadesetog veka, sa najupečatnjivijim scenama. U godinama prikazanim na plakatima počinjao je višestranački sistem u našoj zemlji, što je ujedno i dobro podsećanje za starije generacije, a uvođenje u istoriju mladih naraštaja koji su se u to vreme rađali. Entuzijazam za postizanje političkog uspeh bio je evidentan.

Direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović otvorila je izložbu uz podsećanje da je svo kulturno i istorijsko nasleđe Pirotskog okruga u depoima arhiva, čuvajući našu prošlost od zaborava, sa naglaskom da će ovo biti primer dobre prakse da se Piroćanci povremeno, novim izložbenim postavkama podsećaju na prošlost koja obeležava pojedina razdoblja.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE