Početna / Vesti / Grejanje na biomasu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • biomasa - Dragana Tončić - načelnik - OŠ "8. septembar" - Pirot - Pirotski upravni okrug - biomasa - Dragana Tončić - načelnik - OŠ "8. septembar" - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Firma GGE Esko Srbija, Nemačka razvojna banka, GIZ i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju Savezne Republike Nemačke u saradnji sa lokalnom samoupravom, 7. novembra 2017. u Projektu javno – privatnog partnerstva realizovali su i  su pustili  u rad novu kotlarnice na biomasu u osnovnoj školi „8. septembar“.

Gradonačelnik Grada Pirota sa saradnicima pustio je u rad kotlarnicu na biomasu, jednu u nizu koje su od ove godine napravljene i za osnovne škole „Dušan Radović“ i „Sveti Sava“, kao i za srednju stručnu mlerasku školu „Dr. Obren Pejić“ sa domom za učenike. Zamenom postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu prešlo se na ekološki čist energent, „sečku“. Pored ekološkog efekta, ostvaruje se i ušteda od oko 30 posto. Ovim projektom i novim tehnologijama omogućuje se direktno i indirektno upošljavanje radnika iz Pirotskog okruga. Svečanosti je prisustvola i načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE