Početna / Vesti / Sastanak koordinacije u PUO

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Načelnici okruga sa saradnicima i predstavnicima Šumadijskog, Moravičkog, Pomoravskog, Zaječarskog, Rasinskog, Raškog, Nišavskog, Topličkog, Severnobanatskog, Južnobanatskog i Pirotskog upravnog okruga, u ponedeljak, 16. oktobra 2017. održali su radni sastanak u velikoj sali Pirotskog upravnog okruga.

Ovo je bilo prvo okupljanje u takvom broju, posle sastanka sa ministrom gospodinom Ružićem u Nišu, 31. jula 2017. kada je za predstavnika i koordinatora svih načelnika upravnih okruga postavljena načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, gospođa Danijela Lončar.

Radni sastanak je obavljen po sledećem dnevnom redu:

  1. Izveštaj sa koordinacione komisije
  2. Sagledavanje konkretnih problema u svakom Upravnom okrugu
  3. Razno

Nedostatci u funkcionisanju upravnih okruga su glavni problem i smetnja za uspešnije i produktivnije poslovanje, počevši od korekcija u stručnim službama i  okružnim područnim jedinicama. Uklanjanjem permanentnih nedostataka i propusta u rado svih subjekata, došlo bi se do  efikasnije i bolje komunikacije, što bi rezultiralo boljitkom na svim nivoima rukovođenja. Naše resorno ministarsvo, Ministarstvo za državnu upravo i lokalnu samoupravo je otvoreno za saradnju, kroz pružanje podrške, stručno savetovanje i iskrenu želju da se prave stvari postave na pravo mesto.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE