Почетна / Вести / 35 година СХМП

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Служба хитне медицинске помоћи у Пироту основана је крајем септембра 1982. године. Јучерашња показна вежба на градском тргу била је разлог за прославу јубилеја од 35 година постојања и рада у континуитету.

Показна вежба која се састојала од три сегмента носила је назив „Добар тимски рад – основа спашеног живота“. Први део вежбе окупљеним суграђанима представљен је кроз брзу интервенцију и спашавање пацијента на тргу без свести и основних животних функција. Други део вежбе приказао је спашавање путника из аутомобила у саобраћајној несрећи, а у трећем делу учествовали су потенцијални пацијент и спасиоц  који су не медицински обучени, али веома сликовито представили дављење храном у ресторану и пружање прве помоћи од нестручног лица, а која у датом тренутку спашава живот.

Овим веома корисним и квалитетним вежбама, служба хитне медицинске помоћи прославила је свој јубилеј и показала да су сви запослени у служби професионалци, обучени да и у немогућим ситуацијама притекну у помоћ нашим грађанима. Пиротски управни округ им честита на годишњици са жељом да имају што више показних а не стварних интервенција!

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE