Почетна / Вести / Спровођење мера популационе политике на југу и истоку Србије

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У сали Нишавског управног округа, 30. августа 2017. у организацији Министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику у Влади Републике Србије, проф.др. Славице Ђукић Дејановић са сарадницима,  одржан је састанак са представницима локалних самоуправа и начелницима управних округа на југоистоку Србије.

Тема састанка била је спровођење мера популационе политике у јединицама локалне самоуправе за кориснике средстава пројеката на југу и истоку Србије.

Кабинет министарства без портфеља задужен за демографију и популациону политику започео је са тестирањем мера популационе политике за 15 општина у Србији, од чега су 7 са југа и истока Србије. Те општине су Власотинце, Гадин Хан, Димитровград, Блаце, Прокупље, Црна Трава и Голубац. Пројекти које општине спроводе су различити и обухватају широк спектар мера, од оних усмерених на подстицај рађања, преко подизања здравствене културе, подстицајних мера за младе парове за останак у месту боравка.

Влада Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић, изражава јасну политичку вољу Владе Србије да сви заједно учествујемо у утврђивању активности и механизама у сфери популационе политике и повезивању чинилаца који могу да допринесу афирмацији породице и родитељства.

Основни циљ и тежња овог пројекта је утврђивање нормативних активности, а све у циљу превенције негативних демографских трендова.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE