Почетна / Вести / Регионални просторни план Региона Јужне и Источне Србије

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

У просторијама Нишавског управног округа, 10. јула 2017. одржан је састанак са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Присутни су били начелници Пиротског и Топличког управног округа, представници локалних самоуправа, као и представници урбанистичких предузећа из ова два округа.

Тема састанка била је припрема Извештаја о остваривању регионалних просторних планова на подручју Региона Јужне и Источне Србије за 2016. годину. У складу са чланом 58. Закона о планирању и изградњи и чланом 81. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у обавези је да Влади Републике Србије која је донела програм имплементације регионалног просторног плана подноси годишње извештаје о остваривању просторног плана.

Циљ састанка је да се обезбеди ажурност и сарадња са Министарством са једне стране и обрађивача извештаја са друге стране са потребним импутима, а све у циљу сагледавања промена и развојних трендова у обухваћеном простору Републике Србије.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE