Почетна / Вести / Рад републичких инспекцијских служби за други квартал 2017.

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • inspekcije - Pirotski upravni okrug - инспекције - Пиротски управни округ -

Данас је у просторијама Пиротског управног округа одржана редовна конференција за новинаре за други квартал 2017.

Рад инспекцијских служби чији се инспектори не оглашавају јавности презентовала је начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић.

Овај квартал карактерише појачан инспекцијски надзор, али, на срећу, без већих проблема у раду и неправилности.

Резултате рада пољопривредне, туристичке, еколошке и ветеринарске инспекције презентовала је начелница. У њиховом делокругу рада није било већих неправилности, инспекцијски надзори су вршени у складу са Законом о инспекцијском надзору, како по представкама грађана, тако и превентивно и саветодавно.

Поред шефова инспекција које се оглашавају, инспекције рада, тржишне и санитарне, гост на конференцији је био начелник сектора здравствене инспекције у Нишавском управном округу, доктор Горан Стаменковић. Како је у последњим данима јуна месеца округ остао без здравственог инспектора, начелник је изнео резултате рада здравствене инспекције. Ни овде није било већих неправилности, контролисана су породилишта у нашем округу, као и радно време лекара и медицинских сестара како у државном, тако и у приватном сектору.

Александар Поповић, шеф инспекције рада рекао је да је на подручју нашег округа било 116 радника на „црно“, који нису били пријављени на обавезно социјално и пензионо осигурање, па је после интервенције инспекције њих 113 склопило уговор о раду са послодавцем. Контролише се рано време на градилиштима у времену од 11 до 16 часова због екстремно високих температура за рад на отвореном.

Лепосава Вељковић, шеф санитарне инспекције је рекла да се врши контрола објеката за производњу и промет хране, у посластичарама, хотелима, кафанама, болничкој кухињи и да је том приликом узето 336 брисева од којих су 5 била неисправна.

Што се тиче рада тржичне инспекције, шеф Слободан Тодоровић изнео је податке о броју контрола како у продајним објектима, тако и на пијаци што се тиче дуван, резаног и производа од дувана. Контролисани су производи без акцизних маркица, а већих неправилности у раду није било у овом периоду.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE