Почетна / Вести / Национални празник Републике Белорусије

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Новоименовани амбасадор Белорусије у Београду Валериј Бриљов организовао је пријем у вили „Јелена” поводом обележавања Националног празника Белорусије. У свом обраћању званицама, амбасадор је истакао да његова земља сматра Србију кључним  партнером на Балкану и великим пријатељем. Како је Белорусија пре 26 година стекла суверенитет, могла је самостално да бира свој пут. Трећи јул је годишњица ослобађања Минска, па је зато и тај дан проглашен Даном независности и слави се ко државни празник.

Почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Карић подсетио је на добру сарадњу две земље која укључује и изузетан ниво економске размене. Србија и Белорусија судбински су  повезане и због великог страдања становништва Белорусије у Другом и Србије у Првом светском рату.

Пријему су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, посланик Милован Дрецун, руски амбасадор Александар Чепурин, амбасадорка Израела Алона Фишер, представници Војске Србије, Српске православне цркве, начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић, представници локалних органа, медији…

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE