Početna / Vesti / Nacionalni praznik Republike Belorusije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Novoimenovani ambasador Belorusije u Beogradu Valerij Briljov organizovao je prijem u vili „Jelena” povodom obeležavanja Nacionalnog praznika Belorusije. U svom obraćanju zvanicama, ambasador je istakao da njegova zemlja smatra Srbiju ključnim  partnerom na Balkanu i velikim prijateljem. Kako je Belorusija pre 26 godina stekla suverenitet, mogla je samostalno da bira svoj put. Treći jul je godišnjica oslobađanja Minska, pa je zato i taj dan proglašen Danom nezavisnosti i slavi se ko državni praznik.

Počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić podsetio je na dobru saradnju dve zemlje koja uključuje i izuzetan nivo ekonomske razmene. Srbija i Belorusija sudbinski su  povezane i zbog velikog stradanja stanovništva Belorusije u Drugom i Srbije u Prvom svetskom ratu.

Prijemu su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, poslanik Milovan Drecun, ruski ambasador Aleksandar Čepurin, ambasadorka Izraela Alona Fišer, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, predstavnici lokalnih organa, mediji…

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE