Početna / Vesti / Dani Pirota u Nišu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dani Pirota u Nišu - Dragana Tončić - načelnik - Niš - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dani Pirota u Nišu - Dragana Tončić - načelnik - Niš -

Okupljeni Piroćanci oko udruženja „Pirosi“, koji žive i rade u Nišu, već sada tradicionalo, 19. marta u restoranu Doma vojske Srbije organizovali su druženje pod sloganom „Dani Pirota u Nišu“.

Na manifestaciji je bilo ukupno 22 izlagača, koji su predstavili svoje proizvode iz pirotskog kraja. Predsednik udruženja i inicijator ove lepe manifestacije je Zoran Zlatković Gubara koji se maksimalno potrudio da i ovog puta i izlagači  i posetioci budu prezadovoljni. Program je trajao od 10 do 16 sati.

Nišlijama su se Piroćanci predstavili sa tradicionalnom peglanom kobasicom, mlečnim proizvodima, sirom i kačkavaljem, medom, sušenim voćem, lekovitim biljem, kozmetičkim preparatima, ćilimom, kao i domaćom radinosti udruženja „Zlatne ruke Stare planine“.

Manifestacija je završena na obostrano zadovoljstvo i jedne i druge strane, sa porukom da će se nastaviti sa negovanjem ove tradicije.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE