Почетна / Актуелно / „Ка бољој демографској будућности Србије“

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - SANU - Драгана Тончић - начелник - Пиротски управни округ - САНУ -

У Српској академији наука и уметности, 27. фебруара 2017. одржана је конференција под називом „Ка бољој демографској будућности Србије“, а у организацији Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Српске академије наука и уметности и Центра за демографију Института друштвених наука.

У свечаној сали САНУ окупили су се највећи стручњаци из ове области који су покушали да дају одговоре на актуелна питања која су у вези са превенцијом негативних ефеката демографских кретања. Влада Републике Србије је при овом министарству формирала и Савет за популациону политику и на тај начин показала чврсту политичку вољу да започне са решавањем овог изузетно великог проблема који има далекосежне последице. Саветом председава премијер, а чланови Савета су министри чији ресори третирају одређене сегменте популационе политике, али и представници релевантних институција: САНУ, Институт друштвених наука, Комесаријат за избеглице и миграције и Републички фонда за статистику.


Ово је само била иницијална конференција која треба да покаже и докаже колико су сви сегменти друштава спремни да се укључе у ову важну тему.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE