Почетна / Вести / Сајам пиротске пеглане кобасице

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Пирот је за протекли викенд био сајамски град. 28. и 29. јануара одржан је по реду 5. сајам пиротске пеглане кобасице. Сада већ препознатљив у региону, ову манифестацију је за два дана посетио велики број поштоваоца врхунске гастрономије и јединственог, карактеристичног укуса нашег бренда, пеглане кобасице. Поред домаћих посетилаца, било је пуно гостију из целе земље, као и из суседне Бугарске. Већ од раног јутра, наш град је био „окупиран“ гостима са свих страна. Добра промоција сајма у предходним данима, резултирала је великим бројем гостију, што је на крају и циљ сваке манифеставије овог типа.

Стални промотер сајма је и овога пута био Зоран Кесић, а као специјални гост у улози забављача и овогодишњег промотера појавио се прљави инспектор Блажа који је својим перформансом одушевио све присутне на сајму. Простор Омладинског културног центра био је мали за све који су били заинтересовани као излагачи.

Поред пеглане кобасице, учествовале су и пиротске домаћице из околних села Темска, Извор, Крупац…па су гости могли да пробају и купе старе пиротске и старопланинске специјалитете као што су белмуж, рецељ, пуњена паприка, овчи сир и качкаваљ и други гурманлуци.
Првог дана сајма, на отварању, стални промотер Зоран Кесић, уручио је кључеве града Пирота овогодишњем промотеру, Прљавом инспектору Блажи.

Победник овогодишњег сајма је Жарко Петровић, четрнаестогодишњак. Све честитке!
Пиротски управни округ посетили су начелници Западно – бачког, Нишавског и Рашког управног округа са сарадницима. После одржаног састанка у округу, посетили смо сајамску манифестацију и Музеј. Задовољна лица и искрени осмеси говоре више од речи, тако да се жеља да будемо добри домаћини у потпуности остварила.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE