Početna / Vesti / Sajam pirotske peglane kobasice

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Pirot je za protekli vikend bio sajamski grad. 28. i 29. januara održan je po redu 5. sajam pirotske peglane kobasice. Sada već prepoznatljiv u regionu, ovu manifestaciju je za dva dana posetio veliki broj poštovaoca vrhunske gastronomije i jedinstvenog, karakterističnog ukusa našeg brenda, peglane kobasice. Pored domaćih posetilaca, bilo je puno gostiju iz cele zemlje, kao i iz susedne Bugarske. Već od ranog jutra, naš grad je bio „okupiran“ gostima sa svih strana. Dobra promocija sajma u predhodnim danima, rezultirala je velikim brojem gostiju, što je na kraju i cilj svake manifestavije ovog tipa.

Stalni promoter sajma je i ovoga puta bio Zoran Kesić, a kao specijalni gost u ulozi zabavljača i ovogodišnjeg promotera pojavio se prljavi inspektor Blaža koji je svojim performansom oduševio sve prisutne na sajmu. Prostor Omladinskog kulturnog centra bio je mali za sve koji su bili zainteresovani kao izlagači.

Pored peglane kobasice, učestvovale su i pirotske domaćice iz okolnih sela Temska, Izvor, Krupac…pa su gosti mogli da probaju i kupe stare pirotske i staroplaninske specijalitete kao što su belmuž, recelj, punjena paprika, ovči sir i kačkavalj i drugi gurmanluci.
Prvog dana sajma, na otvaranju, stalni promoter Zoran Kesić, uručio je ključeve grada Pirota ovogodišnjem promoteru, Prljavom inspektoru Blaži.

Pobednik ovogodišnjeg sajma je Žarko Petrović, četrnaestogodišnjak. Sve čestitke!
Pirotski upravni okrug posetili su načelnici Zapadno – bačkog, Nišavskog i Raškog upravnog okruga sa saradnicima. Posle održanog sastanka u okrugu, posetili smo sajamsku manifestaciju i Muzej. Zadovoljna lica i iskreni osmesi govore više od reči, tako da se želja da budemo dobri domaćini u potpunosti ostvarila.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE