Почетна / Обавештења / Ванредна седница окружног штаба за ванредне ситуације

 • Уредник
 • 0 Views
 • 0 komentara
 • Nema tagova

У просторијама ПУО, 11.01.2017. са почетком у 12 сати одржана је ванредна седница окружног штаба за ванредне ситуације. Дневни ред седнице је био следећи:

 1. Ванредна ситуација у општини Димитровград
 2. Стање у Пиротском округу после обилних снежних падавина и ниских температура,
 • – Проходност путних праваца и стање у насељеним местима
 • – Стање виталних инфраструктурних објеката
 • – Здравствена заштита становништва ( епидемија грипа )
 • – Активности Црвеног крста
 1. Разно

– Мигранти

Исцрпним извештајима, команданти општинских и градског штаба за ванредне ситуације обратили су се члановима окружног штаба о ситуацији у својим срединама. Како је у општини Димитровград на снази ванредна ситуација од 10.01.2017., извештај представника је и био најдужи.

Остали чланови окружног штаба су се свако из делокруга свог рада изјаснили о тренутној ситуацији у Пиротском округу.

Закључци са ванредне седнице су:

 1. Проходност путних праваца је добра, како у градским, тако и у приградским и сеоским деловима. До најудаљенијих места су се путари пробили до становништва, тако да за сада не постоје проблеми у снабдевању основним животним намирницама.
 2. Сви инфраструктурни објекти несметано раде и не постоје проблеми у прибављању енергената као и у њиховој даљој емисији.
 3. Епидемија грипа је проглашена на територији целог округа, у општини Димитровград и Бабушница ђаци нису кренули у школу по раније предвиђеном плану и програму.
 4. Црвени крст има довољне залихе хране, као и готове пакете за најугроженије становништво. Уредно је снабдевање храном и у прихватним центима.
 5. На територији ПУО постоје 3 пункта за прихват миграната, којима је пружена адекватна здравствена заштита. Храна им се дистрибуира из Црвеног крста и то по 3 оброка дневно.

У овом тренутку, општински и градски штаб за ванредне ситуације нема потребу за ангажовањем окружног штаба за ванредне ситуације.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE