Почетна / Актуелно / Рад републичких инспекцијских служби за последњи квартал 2016.

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

У просторијама Пиротског управног округа, 27.12.2016. одржана је редовна конференција за новинаре о раду републичких инспекцијских служби за последњи квартал 2016. у ПУО.  Презентацију рада инспектора који се не оглашавају ка медијима представила је начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић.

Републички здравствени инспектор је за дати период вршио редовне и ванредне контроле и то у Општој болници Пирот, Дому здравља Пирот, Дому здравља Бела Паланка, Апотекарској установи, код приватних стоматолошких ординација… и без уочених неправилности у раду.

Еколошка републичка инспекција је вршила преглед из области Закона о заштити животне средине, Закона о управљању отпадом, Закону о земљишту и Закону о заштити природе.

Ветеринарска инспекцијска служба радила је такође редовне и превентивне контроле, као и упозорења на појаву Авијарне инфлуенце код дивљих птица која се појавила око Ковиљског рита и Лудошког језера у Војводини. Врши се и редовна вакцинација живине против атипичне куге живине.

Туристичка инспекција је радила саветодавне и превентивне контроле заједно са тржишном и санитарном инспекцијом.

Пољопривредна и водна инспекција контролисала је испуњеност услова за остваривање подстицајних средстава, као и контролу вина, јаких алкохолних пића и пива у малопродајним и угоститењским објектима.

Заштиту од штетног дејства воде, коришћење воде и заштиту вода контролисала је водна инспекција.

Шеф тржишне инспекције, Слободан Тодоровић истакао је да су инспектори у предходним данима открили извесну количину кафе непознатог произвођача у кривотвореним Гран кесицама за кафу, као и Рубинов вињак и Горки лист без акцизних маркица.

Александар Поповић, шеф инспекције рада изнео је податак да је у овој години, ова служба открила 143 непријавњена радника, а да је од тога 141 добио уговор о раду, као и да је ова година прошла без трагичних догађаја у ПУО.

Испред санитарне инспекције, резултате је изнела шефица ове службе, Лепосава Вељковић, где је обавњена контрола у 51 објекту и узета 130 бриса.

Следеће обраћање јавности о раду републичких инспекцијских служби биће после првог квартала 2017.

Свим грађанима Пиротског округа срећне предстојеће празнике желе запослени у овој институцији!

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE