Početna / Aktuelno / Rođendan kompanije Tigar AD

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova
  1. decembra pirotski gigant, kompanija Tigar AD proslavila je 81. godinu postojanja. Kompanija osnovana 1935. godine bori se i preživljava kroz turbulentno vreme dugi niz godina. Kroz decenije postojanja, Tigar je gradio i izgradio svoje ime, obezbedio poziciju na stubu privrednika, sve to kroz različite periode i dešavanja.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, velikih poslovnih rezultata, vremenom, pirotski ponos i gigant prošao je i kroz manje lepo vreme, popriličnu krizu. Usvajanjem unapred pripremljenog plana reorganizacije kako za matičnu kompaniju Tigar ad, tako i za fabriku gumene obuće Tigar Obuću, stekli su se povoljni uslovi za nastavak života ove firme.

Kompaniju sa preko 1500 zaposlenih, Vlada Republike Srbije prepoznala je kao pravog privrednika, stvaraoca dohodka i potpisivanjem zaključka omogućila konverziju duga u kapital, kojim je u mnogome rasterećen Tigar krenuo u nove radne pobede. Slavlje je bilo radno i skromno, kako i priliči današnjem vremenu, ali ne manje ponosno i vredno nego do sada. Sa željom da ova kompanija postoji i posluje još mnogo, mnogo godina, Pirotski upravni okrug još jedanput čestita rođendan!

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE