Početna / Obaveštenja / Redovna sednica okružnog štaba za vanredne situacije

  • Urednik
  • 33 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

 

Dana 14.11.2016. godine u prostorijama Pirotskog upravnog okruga održana je Sednica Okružnog štaba za vanredne situacije sa temom: Stanje spremnosti i priprema subjekata za nailazeći zimski period na teritoriji Pirotskog okruga.

Sednica je održana u proširenom sastavu. Posle podnetih izveštaja od strane opštinskih i gradskog štaba za VS, kao i nadležnih institucija na području okruga po dnevnom redu, doneti su sledeći zaključci:

  1. Spremnost zimskih službi na području Pirotskog okruga je na zadovoljavajućem nivou za predstojeći period (što znači da su službe opremljene ljudstvom, neophodnom mehanizacijom i imaju dovoljne količine zaliha soli i drugih agregata).
  2. Što se tiče zbrinjavanja stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite, Opšta bolnica Pirot i domovi zdravlja sa područja okruga spremni su u pogledu ljudstva, tehničke opremljenosti i zaliha lekova, kao i adekvatne hospitalizacije.
  3. Organizacija Crvenog krsta spremno dočekuje zimsku sezonu što se tiče ugroženog stanovništva, korisnika narodne kuhinje.
  4. PU Pirot, Vojska Srbije i pripadnici vatrogasno – spasilačke čete su takođe spremni za nadolazeći period.

Što se tiče vitalnih, javnih i infrastrukturnih sistema na području Pirotskog okruga, očekuje se nesmetani rad u nadolazećem zimskom periodu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE