Početna / Vesti / Sastanak u Nišavskom upravnom okrugu sa delegacijom iz Rusije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Udruženje kozačkih privrednika i predstavnici ruske delegacije iz Rostova na Donu, u četvrtak, 21. oktobra bili su gosti Nišavskog upravnog okruga.

Sastanku je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić sa privrednicima i preduzetnicima. Cilj posete bio je povezivanje ruskih i srpskih poljoprivrednih proizvođača, kako bi se pospešila proizvodnja, a ujedno i povećao izvoz domaćih proizvoda. Ovim putem im je prezontovana mogućnost investiranja u naša dva okruga, gde su se Rusi izjasnili da je cilj njihove posete približavanje braće Kozaka srpskom narodu i pravljenje ekonomske osnove za saradnju sa našim privrednicima.

Oni od nas očekuju komercijalne ponude prevedene na ruski jezik u elektronskoj formi, koje će onda oni moći da prezentuju ruskim investitorima. Kako su prvi put gosti u našem kraju, izrazili su zadovoljstvo posetom koja bi pored privrednog značaja trebalo da ima i kulturološki značaj dva veoma bliska naroda. U ovom trenutku, primarno interesovanje je na poljoprivredi i poljoprivrednim proizvodima i potencijalima. Naravno, prisutna je i zainteresovanost za naše banje, što bi u mnogome pokrenulo i turizam.

Delegacija poslovnih kozaka nudi svoja udruženja u Srbiji, kao konekciju za buduću privrednu saradnju. Kozaci su hrišćani koji poštuju tradiciju i rade za dobrobit Rusije.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE