Почетна / Вести / Посета Милуна Тривунца компанији Тигар АД

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

16. октобра 2016. Државни секретар у Министарству привреде, господин Милун Тривунац и помоћница за инвестиције и инфраструктурне пројекте у истом министарству, госпођа Биљана Жарковић посетили су компанију „Тигар“ а.д. и обавили разговоре са челним људима компаније. Начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић била је у пратњи делегације, као и народни посланик Радмило Костић.

Како је Влада Републике Србије донела 13. септембра закључак о конверзији дуга, кроз препоруку пореским органима, Агенцији за осигурање депозита и осталим повериоцима који се налазе под државном контролом да своја потраживања конвертују у капитал представлја најбољи доказ да је држава Србија и Влада спремна да помогну овом гиганту. Компанија „Тигар“ је доказала да може економски да опстане и тржишно послује, па је у овом тренутку ово био и најисправнији потез, где ће Република Србија после завршене конверзије бити већински власник „Тигра“. Менаџмент је изразио задоволјство и захвалност због свих предузетих активности државе. Фаза конверзије дуга била је и предвиђена УППР-ом, што уједно представлја преломну тачку опстанка и стабилизације компаније. На овај начин су и акционари, повериоци и радници добили добар сигнал, што у овом тренутку има пресудни значај.

После обављених разговора, гости су у пратњи домаћина обишли нови погон за производњу белих и обојених смеса, ваљару, коју је ова фирма направила из сопствених средстава без динара задуживања. Делегација је затим посетила Слободну зону Пирот која послује у саставу компаније „Тигар“а.д., где су се упознали са потенцијалима Зоне и статусом пројекта Логистички центар Пирот.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE