Početna / Vesti / Radni sastanak sa predstavnicima Vlade RS u Nišu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U oficirskom domu u Nišu, u četvrtak, 13.oktobra 2016. god.održan je radni sastanak sa Premijerom gosp. Aleksandrom Vučićem i Vladom RS.

Sastanku su prisustvovali načelnici Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, kao i prestavnici lokalnih samouprava, predsednici opština i gradonačelnici.

Posle uvodne reči Premijera, svi predsenici opština i gradonačelnici su se pojedinačno obratili predstavnicima vlade i Premijeru i izneli probleme u konkretnoj sredini. Zajednički zaključak svih je da nedostaju radna mesta, da je neophodna pomoć Vlade RS za angažovanje novih investitora. Predsednici i gradonačelnik, predstavnici Pirotskog upravnog okruga su takođe imali konkretne zahteve i molbe. Obećana nam je pomoć oko putne infrastrukture, završetka započetih projekata i dovođenja stranih investitora u naš okrug što bi otvorila mogućnost novog upošljavanja.

Izuzetno je važno napomenuti da je ideja o dovođenju Vlade na mesto događanja veliki pomak u komunikaciji i daljem rešavanju problema koji lokalne samouprave bez pomoći države nisu u mogućnosti same da reše.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE